Heihei kaalikad ja kapsad!
Kuna on vaheaeg siis otsustasin, et pühendan ennast natuke rohkem siia.. Blogi on midagi mida ma tõeliselt armastan ja mulle meeldib kui inimesed annavad tagasisidet, et see või too postitus oli nii äge. Kasvõi see kui su oma sõbranna tuleb koolipeal vastu ja ütleb, et ma lugesin su postitust ja ütleb kaal sooja sõna mis hinge rikastavad!
Nagu pealkirjast näha võite olen tegelenud väheke teistsuguse asjaga.. Kokkamisega..
Hmm, kas ma tõesti oskan? Noo, seda võite mu noormehe ja vanemate käest rohkem teada saada, kui kellegil soovi uurida on, mina ise saan aga öelda, et muna oskan ma praadida ja piima põhja ei kõrveta. ( Või kui, siis hästi natuke 😀 )
Sellegi poolest pole ma alati kokkamisega just alati ”sina” peal olnud. Aastake tagasi kartsin ma kasutada toitudes õli, margariin oli saadanast ja isegi sepikut vältisin. Lõpuks hakkasin ka piimatooteid oma toidulaualt välja ajama ning juust oli üks suurimatest hirmudest. Suhkrut ei kasutanud pea, et üldse ja sool oli ka nii minimaalne kui vähegi olla sai.
Nüüd, kui olen juba peaaegu, et kaks aastat ravi saanud, nii kehale, hingele ja vaimule, saan ma öelda, et areng on olnud ja veel missugune!
Jah, õliga ei priiska ma siiani, sest kui toit seda palju ei vaja, siis milleks seda palju kasutada? Margariini ma suuresti ei kasuta, aga kui küpsetamisel vaja peaks minema, siis panen ka seda ;).
Sepikust on saanud mulle uus lemmik ja kohe kindlasti ei ütle ma EI võileivagrillis tehtud sepikutele, mille vahele on pandud mõnus viil juustu ja kalkunisinki. Thats my thing! 😉
Minu toidulaual on üsnagi lai valik erinevaid tooteid, kuid on ka siiani asju mida pelgan ning mitte vähe. Siiani on juustki üks nendest, kuid tasapisi sammudes, seda sinna-tänna lisades proovin ma oma keha sellega taas harjutada 🙂
Aga mida leidub minu toidulaual? Kindlasti on selleks leib. Tahtmatult olen ma alati ostnud koju ”Ruks” leiba ja see on minu jaoks maitselt parim! Aga kui olen Rakveres väheke liikuvam, astun läbi ka Rohuaia kohvikust kus on suurepärane leib ning sepik. Leiba olen saanud kaasa osta küll, kuid sepikus pole ma kindel.
Heleni täistera kaerahelbed ning neljaviljahelbed on must. Ilma nendeta küll enam ei oska oma hommikut alustada. Puder peab laual olema!!! Alati kui ööbin mujal ja hommikuks seda kodus keedetud, selles just ÕIGES potis valminud putru ei saa, on igatsus kole suur ning ei jõua oodata millal kodus hommikut alustada.
Viimasel ajal olen teinud/proovinud erinevaid küpsetisi ja nii on minu külmkapis leidnud endale kohad ka munavalged- tõsiselt hea, et selline toode meie poelettidele jõudis..
Kapinurgas on mul ka alati kuivatatud marju, et kui magusaisu hit’ib ikka kõvasti, aga rohkem liigset magusust päeva ei taha siis on need way to go!
Kokkuvõttes jõudsime praegu siiani, et seda mida ka küpsetasin oli imelihtne teha ning inspiratsiooni sain ma Instagram-ist, kus Helena, keda juba pikalt jälginud olen, oma tütrele mõnusaid küpsiseid valmistas… Ajas koledalt isu peale ning see oli jällegi tegevus mille pidin oma päeva planeerima. Ning kuna üleüldse on vaheaeg siis miks mitte midagi sellist vahvamat ette võtta!
Kaerahelbe küpsised, uuel verisoonil:
Vaja läheb:
Täistera kerahelbeid (Helen)- 30g
FAST šokolaadi puddingu pulbrit (10g)
Banaan koorega (170g)
Kaneeli nii palju kui soovi
Stevia 3-4 tilka
Rosinad (20g)
Munavalge (10g)
Portsjon tuli väike kuna oli soov alles ju katsetada! 🙂
Kuidas tegin:
Purustasin kahvliga banaani nii pudruks kui võimalik. Lisasin kaerahelbed ning segasin, seejärel lisasin juurde munavalged, neid ei tohi aga palju lisada, vastaseljuhul on tulemus väga vedel. Segasin korralikult ja lisasin kaneeli ning stevia tilgad. Jätkasin segamist ning viimaks lisasin rosinad..
Veeretasin massist küpsetuspaberile pallikesed ja vajutasin nad madalamaks ning pistsin 180 kraadi juures 20 min. ahju ning lõpuks hoidsin 5 min. veel grillimis meetodil. Kokkuvõtteks ütleksin, et oleksin võinud 15 min. niisama küpsetada ja siis 2-3 min. panna grillile. Läksid tiba liiga krõbedaks, aga noh, seedimine püsib siis ehk korras :D!!